Het voorzitterschap bij BNI

Wat is BNI?

BNI is een wereldwijde netwerkvereniging met meer dan 290.000 leden. De doelstelling van de vereniging bestaat erin om ondernemers bij elkaar te brengen, elkaars business te promoten en omzet te generen binnen en buiten de grenzen van het eigen netwerk.

De filosofie van BNI berust op onder andere de waarden “geven loont”, “een leven lang leren” en “werken aan relaties”. Met deze waarden, exclusieve beroepscategorieën en wekelijkse bijeenkomsten in regionale chapters, wordt netwerken een belangrijke en succesvolle component van ondernemen.

Mijn persoonlijke ervaring.

In 2020 – op het moment dat ik mijn zelfstandige activiteiten had opgestart – ben ik lid geworden van BNI. In diezelfde periode was net een nieuw chapter opgericht in de buurt van mijn woonplaats. Ik kende BNI al uit het verleden, dus wist ik meteen wat me te doen stond. INSCHRIJVEN!

Sindsdien heb ik me zelden nog zorgen moeten maken over mijn inkomsten. Ik won het vertrouwen en kreeg positieve feedback van mijn medeleden en de positieve mond-aan-mond-reclame heeft me werkelijk uit de startblokken getrokken. Ik ben deze vereniging dan ook ontzettend dankbaar voor de kansen, de nieuwe samenwerkingen en professionele contacten die voortvloeiden uit mijn wekelijkse inzet voor BNI.

Het is (net)werken!

Uiteraard is wekelijks netwerken ook effectief werken. Je kan niet toetreden tot deze vereniging en denken dat het allemaal vanzelf komt. Je dient eerst je medeleden te leren kennen en een vertrouwensband met hen op te bouwen. Je gaat naar trainingen om de filosofie en de werking van BNI beter te begrijpen, want pas dan kan je er professioneel mee aan de slag en er de vruchten van plukken.

Je draagt ook bij door een functie op te nemen bij de groep. Elk chapter heeft een autonoom bestaan en wordt geleid door de leden zelf. Zo hebben we in elke groep een aantal coördinatoren die elk aspect van de wekelijkse meetings voor hun rekening nemen: mentor, bezoekershost, evenementenorganisator of trainer.

Elk chapter wordt geleid door een leiderschapsteam met voorzitter lidmaatschapscoördinator en secretaris/penningmeester.

Foto door Kristof Claeys

Aan zet.

Vandaag, op 07/10/2022, ben ik aan zet als voorzitter van het chapter BNI DieLoyale Maldegem in Oost-Vlaanderen. Mijn voorzitterschap zal 6 maanden duren. Daarna draag ik de fakkel over aan een ander lid van onze groep.

Als voorzitter moet je de kwaliteit van het chapter bewaken, zorgen voor continuïteit en transparantie naar de leden. Er zit enorm veel beweging in een chapter en net daarom is het zo belangrijk om duidelijke en haalbare doelen te definiëren, maar ook de flexibiliteit te hebben om die doelen bij te sturen naargelang de behoeften van de groep.

De komende 6 maanden zullen we streven naar 1.000.000€ omzet en een ledengroei van maar liefst 50%.

Ben je benieuwd naar onze aanpak, onze werking, of kan jij als ondernemer wel een boost gebruiken en je netwerk-skills bijschaven? Kom dat zeker een kijkje nemen tijdens onze vrijdagochtendsessie. Meer informatie over BNI vind je hier of neem gerust contact met me op!

Ontdek onze andere blogposts

BNI_0156
Het voorzitterschap bij BNI
Wat is BNI? BNI is een wereldwijde netwerkvereniging met meer dan 290.000 leden. De doelstelling van de vereniging bestaat erin om ondernemers bij elkaar te...
Overvolle-inbox
Vacature
Hey! Mijn naam is Julie. En ik ben gebeten door administratie. Twee jaar geleden richtte ik taasq. op om KMO’s en zelfstandigen te ondersteunen in...
nepal-sunrise-2021-04-02-23-39-00-utc
Bewust communiceren, dat kan je leren...
Inzicht krijgen in hoe je je in bepaalde situaties gedraagt en communiceert, geeft voldoening, zelfzekerheid en is bovendien nuttig in het omgaan met en het vermijden van conflicten. Met dat inzicht, leer je het gedrag van anderen (h)erkennen en kan je bijgevolg je eigen gedrag aanpassen aan dat van je gesprekspartner.
www.praxistraining.be
Een klant getuigt.
Sinds december 2020 werkt taasq. samen met Praxis [training to the point] te Izegem. Een opleidingscentrum dat – voornamelijk in de bouwsector – veiligheidsopleidingen organiseert....
vliegende-start-1536x1024
Georganiseerd zelfstandig starten
Een vliegende start. Je bent klaar om van start te gaan met je eigen zaak. Je idee is uitgewerkt, je hebt een goede boekhouder gevonden...
Archief
[ar·chi·ve·ren]
Het duurzaam toegankelijk maken en houden van informatie in 5 handige tips. De definitie van archief is in de praktijk eenvoudiger dan in het woordenboek:...

Wil je terug  focussen

op wat echt telt?

Neem contact op!